Zorg voor diabetici bij onze praktijk
  • Home
  • Wereld Diabetes Dag | 14 nov 2019

Wereld Diabetes Dag | 14 nov 2019

Vanuit onze praktijk kunnen wij voor Diabetes patiƫnten op verschillende manieren van betekenis zijn

Diabetes | Wereld Diabetes Dag

Jaarlijks staat 14 november in het teken van Wereld Diabetes Dag waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de - toenemende groei van - Diabetes ook wel bekend als suikerziekte. In Nederland heeft bijna 8% van de bevolking Diabetes. Dit is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam geen insuline meer aanmaakt (Diabetes type 1) of er niet meer op reageert (Diabetes type 2). Daardoor is er geen regulatie van de bloedsuikerspiegel en loopt deze te hoog op. Diabetes resulteert in gezondheidsklachten als vermoeidheid, veel dorst en plassen, hoge bloeddruk en hoog cholesterol, klachten aan ogen (zicht), nieren, voeten en hart- en bloedvaten en zenuwen. Er zijn medicijnen nodig om het lichaam te helpen met de bloedsuikerspiegel. Hierbij helpt het als Diabetes patiënten een goede conditie opbouwen en onderhouden, gezond eten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, een vast dagritme hebben in voeding en het toedienen van insuline en een goede balans in belasting versus belastbaarheid.  


Vanuit onze praktijk kunnen wij patiënten met Diabetes hierin op verschillende manieren multidisciplinair ondersteunen. Door vanuit meerdere invalshoeken / specialismen naar de cliënt en diens thuis-/werksituatie te kijken, kunnen wij een breed en op elkaar afgestemd advies geven.
 

Onze zorg voor Diabetes patiënten

De Fysiotherapeut kan in samenwerking met de diëtist van de cliënt helpen met het opbouwen en trainen van een goede conditie. Daarbij geeft de Ergotherapeut bij vermoeidheidsklachten en de preventie daarvan, advies over de afstemming van de belasting op de belastbaarheid, bij het structuur opbouwen in de dag (eten en spuiten van insuline) en zij bekijkt de thuis- en/of werksituatie, o.a. gericht op de kansen op het oplopen van wonden en over bijvoorbeeld het dragen van de juiste steunkousen. Ook de Acupuncturist ondersteunt diabetici bij het ondersteunen van de energiehuishouding en acupunctuur kan ook de voortgang van Diabetes type 2 vertragen.
 

Meer weten over Diabetes?

Op de website van de Diabetesvereniging kunt u meer lezen over Diabetes.
 

Meer weten over wat wij kunnen betekenen?

Onze praktijk is toegankelijk zonder verwijzing. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie en Acupunctuur worden (deels) vergoed uit uw eventuele aanvullende zorgverzekering voor deze zorg. Bekijkt u hiervoor uw polisvoorwaarden of vraag onze praktijkassistente om hulp. Ergotherapie wordt voor 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering, hierbij geldt mogelijk uw eigen risico. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, onze praktijkassistentes en therapeuten staan u graag te woord.

 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught

Fysiotherapie Kapellaan https://plus.google.com/+FysiotherapieKapellaanOuwerkerkVught
Kapellaan 38 Vught, Noord-Brabant 5261 CN Netherlands
Phone: 0736564796
Fysiotherapie Ouwekerk https://plus.google.com/u/0/b/100267117939257052178/100267117939257052178
Maarten Trompstraat 32 Vught, Noord-Brabant 5262 VM Netherlands
Phone: 0736564796