Acupunctuur Vught

Acupunctuur

"Het is bekend dat acupunctuur werkt bij een breed scala aan klachten. Zo ook bij fertiliteitsproblemen, waarbij inmiddels de gunstige invloed door wetenschappelijk onderzoek is aangetoond. " Janneke den Otter, fysiotherapeut en acupuncturist

Acupunctuur in Vught bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk

Wat is acupunctuur?

In het westen wordt acupunctuur vaak ingezet als aanvulling op de ‘gewone’ geneeskunde. Bij deze klassieke Chinese behandelwijze draait het om de balans tussen Yin en Yang. Volgens de Chinese filosofie zijn dit de twee oerkrachten van het leven die ook in ons lichaam werken. De acupuncturist richt zich op het herstellen van de balans in de ‘energiehuishouding’. De energieën in ons lichaam volgen vaste banen, ook wel meridianen genoemd. Met acupunctuur worden energieën gestimuleerd of geremd door op bepaalde punten kleine dunne naalden in te brengen. De behandeling wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Bij het inbrengen van de naald voel je een klein prikje. Vaak helpt het herstellen van het energie-evenwicht tot het verhelpen van klachten of in ieder geval verminderen van de klachten.

Voor welke klachten acupunctuur?

 • Bewegingsapparaat: neurologische klachten, gewrichtsklachten (pijn bij reuma-artrose), spier-peesklachten (fibromyalgie)
 • Allergieën: hooikoorts, voedselintolerantie
 • Gynaecologie: menstruatie, PMS (premenstrueel syndroom) , overgangsklachten, verminderde fertiliteit (vruchtbaarheid) en begeleiding in IUI/IVF/ICSI-trajecten, ondersteuning tijdens en na zwangerschap (misselijkheid, zuurbranden, slaapproblemen, stuitligging, borstvoeding)
 • Mentaal: stress-burn-out klachten, overprikkelbaarheid, lusteloosheid, depressiviteit, angst, hyperventilatie
 • Spijsvertering: maag-darmklachten, PDS/Ziekte van Crohn, aambeien
 • Urinewegen: blaasontstekingen, incontinentie
 • Huidklachten: eczeem, transpireren, droogte, psoriasis, pijn bij gordelroos
 • Keel-neus en oorklachten/ immuunsysteem
 • Slaapstoornissen
 • Hoofd: migraine, spanningshoofdpijn, hormonale hoofdpijn, sommige vormen van duizeligheid.
 • Verslavingen: gewichtsverlies/beheersing, ondersteunen bij het ontwennen van roken/alcohol/drugs. Dit gaat vaak via oor-acupunctuur daarbij wordt gebruik gemaakt van kleine verblijfsnaaldjes welke een aantal weken kunnen blijven zitten. (auriculo-acupunctuur)

Opleiding en ervaring

Fysiotherapie is een uitstekende basis voor het specialisme acupunctuur. Bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught is Janneke den Otter ervaren acupuncturist. Janneke is aan de bekende Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai  opgeleid in de Chinese geneeskunde en heeft vervolgens de vervolgstudie klassieke acupunctuur voltooid.

Janneke heeft specifieke bijscholing gevolgd op het terrein van Gynaecologie: menstruatie, PMS (premenstrueel syndroom) , overgangsklachten, verminderde fertiliteit (vruchtbaarheid) en begeleiding in IUI/IVF/ICSI-trajecten, ondersteuning tijdens en na zwangerschap (misselijkheid, zuurbranden, slaapproblemen, stuitligging, borstvoeding)

Acupunctuur behandeling

Het eerste consult bij de acupuncturist van Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught duurt ongeveer een uur. De acupuncturist gebruikt dit consult om een totaalbeeld te krijgen van hoe u in het dagelijkse leven functioneert en om een start te maken met de behandeling. U kunt vragen verwachten over onder meer uw eet-, leef-, drinkgewoonten, energieniveau, stoelgang, eventuele menstruatiecyclus, erfelijke achtergrond en slaappatroon. Eventuele behandelingen die op het eerste consult volgen, duren ongeveer 30 tot 45 minuten per behandeling. 

Kwaliteit bij acupunctuur en vergoeding

De praktijk in Vught is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), de beroepsvereniging voor Acupunctuur. Deze beroepsvereniging biedt een optimale kwaliteitsgarantie aan de cliënt. 

Hygiëne bij acupunctuur

De acupuncturist werkt met wegwerpnaalden. De vanuit de beroepsvereniging gestelde eisen voor wat betreft hygiëne worden volledig nageleefd. De praktijk neemt wat hygiëne betreft geen enkel risico.

Vergoedingen

De kosten voor behandeling middels acupunctuur zijn: Intake € 69, vervolgconsult € 60 incl BTW. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de behandeling door een bij NVA aangesloten acupuncturist. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoeding.  De beroepsvereniging staat voor kwaliteit van zorg. Alle behandelaars voldoen aan de eisen gesteld door de zorgverzekeraars. 

 

 


Naar boven


Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught