Banner

Ariadne Ros

Even voorstellen...

Na afronding van mijn studie logopedie te Utrecht werkte ik eerst enkele jaren als docent aan de opleiding logopedie, eveneens te Utrecht. Nadat mijn kinderen iets groter waren, heb ik mijn logopedie carriere voortgezet als logopedist in de eerste lijn. Inmiddels werk ik al weer geruime tijd met veel plezier in Vught.

 

Het vak logopedie is breed en kent vanuit de hoofdopleiding geen specialisatie. In eerste instantie behandelde ik zowel kinderen als volwassenen, maar door de jaren heen is de keuze gemaakt om me te richten op de behandeling van kinderen. Het niet allround zijn heeft als grote voordeel dat bijscholing, kennisuitwisseling en verdieping in het vak specialistischer is. In mijn geval richt ik mij met heel veel plezier volledig op de behandeling van kinderen in de leeftijd van twee tot achttien jaar. Binnen deze groep werk ik vooral met problemen op gebied van mondgedrag (afwijkende slik, open mondgedrag, kwijlen, mondademen, duimen etc.), verstaanbaarheid /articulatie en taal. Het ontrafelen en in kaart brengen van de problematiek van een kind vind ik een enorme uitdaging. Ik geniet daarbij erg van het proces waarbij kinderen groeien in hun communicatie en steeds meer van zichzelf kunnen laten zien. 

 

De paramedische zorgdisicpline logopedie is continu in beweging. Uitgeleerd ben je dan ook nooit. Ik vind het super om naast het volgen van cursussen en bijscholingen, met en van collega’s te leren en kennis en ervaring te delen. Een aantal van de door mij gevolgde curssussen zijn: Signalering en logopedische diagnostisering van dyslexie bij kinderen en volwassenen, dyslexie signaleren en interveniëren, logopedische behandeling van kinderen met autisme, oro-myofunctionele therapie in theorie en praktijk, fonologische stoornissen behandelen met Hodson and Paden, Metaphon, behandeling van woordvindingsproblemen in de logopedische praktijk, Nederlands met Gebaren of communicatieve taaltherapie voor kinderen die niet of nauwelijks spreken.Bel mij terug


Fysiotherapie Kapellaan https://plus.google.com/+FysiotherapieKapellaanOuwerkerkVught
Kapellaan 38 Vught, Noord-Brabant 5261 CN Netherlands
Phone: 0736564796
Fysiotherapie Ouwekerk https://plus.google.com/u/0/b/100267117939257052178/100267117939257052178
Maarten Trompstraat 32 Vught, Noord-Brabant 5262 VM Netherlands
Phone: 0736564796