Echografie Vught

Echografie

Echografie is een zeer waardevolle aanvulling op onze diagnostische middelen!

Wat heeft Echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) te bieden ?

Met echografie kan waardevolle informatie worden verkregen over de oorzaak van uw klachten en de beste methode om uw klachten te behandelen. Met de behandeling wordt bewegend beeld verkregen. Met een behandelkop (ook wel probe of tranducer genoemd) worden, met gel op de huid, geluidsgolven in het lichaam gestuurd en weer opgevangen. Deze geluidsgolven worden op een beeldscherm omgezet in beeld met grijstinten.

Het verschil tussen echografie en bijvoorbeeld een MRI of röntgenfoto is dat bij echografie bewegend beeld verkregen wordt. Voor de fysiotherapeut is dit een groot voordeel. De echografist ziet wat er tijdens het bewegen gebeurt en krijgt zo een gericht beeld van de klacht. Het onderzoek is niet gevoelig en niet belastend voor u

Welke diagnose kan onder andere gesteld worden met echografie?

De geluidsgolven kunnen niet door botweefsel heen. Het bot ziet er op het beeldscherm uit als een witte balk. Wat wel zichtbaar is zijn vochtophopingen, die als zwarte ruimte zichtbaar zijn. Het volgende wordt in beeld gebracht:

  • Ontsteking, tendinopathie.
  • Rupturen (scheurtjes).
  • Vochtophopingen.
  • Dislocaties (verstuikingen).
  • Cysten.
  • Laesies.

Wat is de toegevoegde waarde in de praktijk?

Echografie is van grote toegevoegde waarde in de fysiotherapiepraktijk. Het verbetert de mogelijkheden voor diagnostiek doordat de klacht letterlijk in beeld gebracht wordt! Door na een behandelperiode de echografie te herhalen, ontstaat een goed beeld van het verloop van de klacht en de best passende aanpak voor de klacht.

Kosten van Echografie

Echografie kan onderdeel zijn van uw fysiotherapeutisch onderzoek en behandeltraject. Wij hanteren de reguliere tarieven voor fysiotherapie. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de echografie vergoed. 

 


Naar boven


Ons team

Sjoerd Stegenga
Sjoerd Stegenga Fysiotherapeut - Manueel Therapeut - Praktijkhouder
Anita Hoskam
Anita Hoskam Fysiotherapeut - Manueel therapeut
Danique Batenburg
Danique Batenburg Fysiotherapeut - Echografie MSU - Shockwave - EPTE
Bekijk ons hele team
Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught