Behandeling EPTE

EPTE

Nu ook bij onze praktijk: EPTE, de effectieve behandelmethode bij pees- en spierklachten!

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie)

EPTE, ontwikkeld in Spanje, wordt nu ook in ons land met groot succes toegepast. Ook bij fysiotherapiepraktijk Kapellaan/Ouwerkerk in Vught kunt u voor deze nieuwe en zeer succesvolle therapie terecht voor de behandeling van matig tot slecht herstellende pees- en spierklachten. Omdat de goede resultaten zijn bewezen passen wij deze therapie toe bij letsel dat matig tot slecht herstelt in combinatie met een speciaal trainingsprogramma. Door deze combinatie kunnen wij pezen en spieren weer gezond, sterk en beter belastbaar maken. Ook bij bestaande, chronische peesproblemen bereiken wij al na enkele behandelingen goede resultaten.
 

Wij passen EPTE  toe bij de volgende klachten:

 • pijn aan de kniepees (jumpersknee)
 • achillespeesklachten
 • chronische pijn aan de elleboog (tenniselleboog of golferselleboog)
 • hamstringblessures
 • voetpijn of klachten gerelateerd aan hielspoor
 • peesklachten en pijnlijke pezen


Bij een behandeling met EPTE  brengen wij eerst wat contactgel aan op de plaats van de ontsteking of overbelasting. Daarna zal de  therapeut met behulp van echografie kijken waar het letsel zich precies bevindt. Precies daar zal, na desinfectie van de huid, een klein, dun naaldje worden ingebracht (dit naaldje is vergelijkbaar met een acupunctuurnaald). Als het naaldje op de exacte plaats in het aangedane gebied zit, wordt er door het EPTE apparaat stroom onder lage intensiteit naar toe geleid. De hoeveelheid stroom zal tijdens de behandeling steeds worden aangepast, zodat wij het beste behandelresultaat kunnen bereiken. Door specifieke bewegingen te maken met de naald zal er een nieuwe gecontroleerde reactie ontstaan waardoor de pees opnieuw wordt opgebouwd. Het prikken van dit naaldje wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, maar het kan wat licht gevoelig zijn. De naald is heel dun en wordt rechtstreeks in het probleemgebied geprikt, waardoor er alleen lokaal een wat licht, onaangenaam gevoel wordt ervaren. U kunt zelf ook meekijken op het echobeeld.

Het is belangrijk dat er naast de EPTE-behandeling ook gericht gewerkt wordt aan herstel. Dit doen wij door middel van het geven van een speciaal op uw klacht afgestemd trainingsprogramma, met daarin bijvoorbeeld oefeningen die er voor zorgen dat de pees beter belastbaar wordt. Samen met u zullen wij kijken naar de best passende combinatie van therapie om uw herstel zo goed mogelijk te bevorderen. 

 

De EPTE therapie kent een aantal voordelen:

 • u hoeft geen medicijnen te gebruiken of een chirurgische ingreep te ondergaan
 • de behandeling is zeer nauwkeurig door de echografische controle
 • het gezonde weefsel wordt ontzien
 • de behandeling duurt maar kort, ongeveer 1-2 minuten per behandeling en daarna ervaart u weinig tot geen beperkingen bij uw dagelijkse activiteiten
 • EPTE therapie werkt snel en is zo effectief dat vaak al na gemiddeld 5 behandelingen de pijn is afgenomen of  u zelfs geheel pijnvrij bent
 • de neveneffecten zijn gering, soms een wat beurs gevoel gedurende 1-2 dagen. Dit is een normale reactie op de behandeling. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend
 • door het toepassen van EPTE heeft u over het algemeen minder fysiotherapiebehandelingen nodig


Behandeling & kosten

Onze fysiotherapeuten die de EPTE behandeling uitvoeren, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. De EPTE therapeut zal tijdens de intake uw klacht inventariseren en de mogelijkheden voor behandeling met EPTE therapie met u bespreken. De behandelingen met EPTE duren 15 minuten. Na evaluatie kan een vervolgbehandeling plaatsvinden. 

Voor de behandeling gelden de reguliere behandeltarieven. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt behandeling vergoed. 

Bent u benieuwd wat EPTE therapie voor u kan betekenen? Neemt u dan gerust contact op met onze praktijk. Onze praktijkassistenten en therapeuten vertellen u graag meer over deze effectieve behandelmethode.

 

 


Naar boven


Ons team

Danique Batenburg
Danique Batenburg Fysiotherapeut - Echografie MSU - Shockwave - EPTE

Bekijk ons hele team
Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught