Ergotherapie Vught

Ergotherapie

Langer zelfstandig thuis met ergotherapie

Ergotherapie voor volwassenen bij Kapellaan / Ouwerkerk Vught

De ergotherapeut is er voor meer dan u denkt!

Ergotherapie richt zich vooral op het dagelijks handelen. Binnen onze praktijk in Vught is van toepassing als activiteiten die eigenlijk vanzelf behoren te gaan zoals aankleden, schrijven, eten, boodschappen doen, telefoneren, opstaan, fietsen, autorijden, (huishoudelijk) werk of hobby’s niet meer (volledig) lukken. Allemaal handelingen die eigenlijk heel normaal zijn of zouden moeten zijn. De ergotherapeut bekijkt samen met de cliënt hoe de cliënt belangrijke activiteiten weer zo normaal mogelijk kan oppakken. Dit gebeurt op een zo praktisch mogelijke wijze.

U en ergotherapie

De ergotherapeut kijkt in die situaties samen met de cliënt wat hij of zij wél kan en in welke omgeving dat moet gebeuren. Wat zijn de mogelijkheden in huis of op het werk? En wat moet en kan er verbeteren? Dat geldt niet alleen voor de inrichting van een huis of kantoor of eventuele hulpmiddelen,  maar het heeft ook betrekking op de mensen om de cliënt heen. Of dat nu familie, vrienden, collega’s, medescholieren, werknemers, werkgevers of hulpverleners zijn.

Vergoeding ergotherapie

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Iedereen heeft recht op 10 uur aan behandelingen per kalenderjaar. Sommige verzekeraars vergoeden meer in de aanvullende verzekering. De polis van uw zorgverzekeraar biedt u daarover meer inzicht.

Wanneer ergotherapie

Met het volgende lijstje krijgt u een goed beeld van handelingen waar onze ergotherapeut u mee kan helpen:

Zelfredzaamheid 

 • vergemakkelijken van douchen
 • aan- en uitkleden
 • boodschappen doen
 • ontbijt klaarmaken
 • verplaatsen 
 • advies over aanpassingen in huis 
 • het leren rijden op uw scootmobiel

Productiviteit 

 • het vergemakkelijken van het bewegen op uw werk 
 • het vergemakkelijken van het uitvoeren van taken op uw werk 
 • werken en huishouden

Ontspanning

 • hobby’s uitvoeren
 • ondersteuning bij zoeken naar een dagbesteding 
 • ondersteuning bij opstarten van sporten

De begeleiding richt zich op het behandelen of trainen van activiteiten, aanpassen van activiteiten of het handelen en het inzetten van hulpmiddelen of aanpassingen. 

Kwaliteit

Alle therapeuten zijn ingeschreven bij het centraal kwaliteitsregister paramedici en beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. De ervaren ergotherapeut volgt continu scholing en heeft een open blik als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in het vak. Zo kunt u rekenen op zorg met een uitstekend kwaliteitsniveau.

U staat centraal

Uw hulpvraag en klacht staan centraal bij Kapellaan. De ergotherapeut werkt vanuit een open, mensgerichte visie waarbij uw mogelijkheden zo veel mogelijk het uitgangspunt zijn. Professionaliteit en een vriendelijke sfeer staan daarbij voorop. Indien relevant en mogelijk staat de praktijk open voor overleg en samenwerking met andere betrokkenen, waaronder bijvoorbeeld arts of een andere hulp- of zorgverlener.

Vragen over ergotherapie?

Heeft u nog vragen over de behandelingen of werkwijze? Dat is absoluut niet vreemd, want wat het kan betekenen is voor lang niet iedereen bekend. Daarom nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om mogelijkheden te bespreken.


Naar boven

Bel mij terugFysiotherapie Kapellaan https://plus.google.com/+FysiotherapieKapellaanOuwerkerkVught
Kapellaan 38 Vught, Noord-Brabant 5261 CN Netherlands
Phone: 0736564796
Fysiotherapie Ouwekerk https://plus.google.com/u/0/b/100267117939257052178/100267117939257052178
Maarten Trompstraat 32 Vught, Noord-Brabant 5262 VM Netherlands
Phone: 0736564796