Hydrotherapie Vught

Hydrotherapie

""Het zwembad én de nieuwste trainingsmogelijkheden maken zóveel meer mogelijk..." " Pieter Vromans - Fysiotherapeut

Revalidatietraining met behulp van hydrotherapie op de locatie Ouwerkerk in Vught

Hydrotherapie, wat is dat?

Hydro staat voor water. Hydrotherapie betekent fysiotherapie in het water. In het water kunnen spieren en gewrichten gemakkelijker bewegen door de opwaartse druk van het water. De weerstand in het water zorgt anderzijds voor opbouw van kracht en lichamelijke conditie. Daarnaast werkt de watertemperatuur voor een verbeterde doorbloeding, wat weer voor verbeterde bewegelijkheid zorgt. Hydrotherapie is uitermate geschikt voor revalidatie- en hersteltraining en wordt, mede op advies van medisch specialisten, door onze fysiotherapeuten in diverse trajecten ingezet.

Wie heeft baat bij hydrotherapie?

De toepassing van hydrotherapie is breed, maar heeft duidelijk toegevoegde waarde bij de volgende aandoeningen: 

  • gewrichtsklachten (reumatoïde artritis).
  • chronische pijnklachten.
  • orthopedische klachten of revalidatie daarvan.
  • revalidatie na cva (beroerte).

Locatie Ouwerkerk Vught

De lokatie Ouwerkerk van Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk in Vught maakt gebruik van het zwembad in Laco sportcentrum Ouwerkerk in Vught. Het zwembad is uitstekend geschikt voor hydrotherapie op individueel en groepsniveau.

Werkwijze

De behandeling duurt vijfentwintig minuten. Tijdens de eerste behandelafspraak wordt goed geluisterd naar de reden van uw komst en wensen ten aanzien van de behandeling. In het behandelplan dat na de intake en het onderzoek wordt bepaald, wordt hydrotherapie opgenomen. Er zijn mogelijkheden om in groepsverband behandeld te worden en om hydrotherapie in een één-op-één behandeling in te zetten.

Vergoeding

De kosten komen overeen met een behandeling fysiotherapie. De kosten voor het gebruik van het zwembad, kleedruimten en lockers zijn inbegrepen. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt hydrotherapie door uw zorgverzekeraar vergoed. Wilt u graag weten of de behandelingen vergoed kunnen worden? Onze praktijkassistenten kunnen hierop antwoord geven (073 6564796).


Naar boven


Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught