Banner

Janneke den Otter

Even voorstellen...

 “Waarom ben je ook acupunctuur gaan studeren??” Die vraag hoor ik vaak. “En wat doe je dan het liefste?”

 

In de fysiotherapie miste ik de behandelbaarheid van verschillende klachten die duidelijk met elkaar samenhingen. Een voorbeeld is de hormonale invloed op spierspanning. Als er een onderliggende oorzaak is voor die spierspanning, is het moeilijk om deze spierspanning te verhelpen door lokaal te behandelen. Dat is dan vaak water naar de zee dragen. Toen ik zelf middels acupunctuur behandeld werd, stond ik versteld van de totaal andere kijk op het menselijk lichaam en geest en de verbanden daartussen. In 2003 ben ik gestart met mijn driejarige opleiding acupunctuur.

 

Het kijken naar de mens in zijn totaliteit spreekt mij sterk aan. Ik zie het als een uitdaging om de hele puzzel van klachten passend te maken en zo een optimaal effectieve behandeling te geven. Daarbij kan de combinatie van fysiotherapeutische technieken en acupunctuur elkaar prima aanvullen.

 

De vraag wat ik het liefste doe is daarom niet te beantwoorden. Beide vakgebieden oefen ik met veel plezier uit.

 

Naast mijn studies fysiotherapie en acupunctuur heb ik mij door de jaren heen vanuit beide vakgebieden verdiept. Voorbeelden van aanvullende opleiding en bijscholing zijn:

  • Fysiotherapie: dry needling / triggerpoint therapie, medical taping, mulligan technieken,
  • Acupunctuur: ondersteuning bij zwangerschap en zwangerschapswens (ook bij csi/iui/ivf traject), hormonale klachten bij vrouwen (menstruatie/pms/migraine/menopauze), ooracupunctuur (oa pijnklachten/stoppen roken), hooikoorts en voedingsadvies


Bel mij terug


Fysiotherapie Kapellaan https://plus.google.com/+FysiotherapieKapellaanOuwerkerkVught
Kapellaan 38 Vught, Noord-Brabant 5261 CN Netherlands
Phone: 0736564796
Fysiotherapie Ouwekerk https://plus.google.com/u/0/b/100267117939257052178/100267117939257052178
Maarten Trompstraat 32 Vught, Noord-Brabant 5262 VM Netherlands
Phone: 0736564796