swimtofightcancer

Actueel

Vakantietips ontwikkeling kind

Op vakantie spelenderwijs de ontwikkeling van uw kind stimuleren. Volg ons op facebook!

Lees meer 

Open en bereikbaar

Wij zijn gedurende de gehele zomervakantieperiode geopend en bereikbaar

Lees meer 

Eigen website kinderpraktijk

Een nieuwe en eigen website voor de kinderpraktijk Kapellaan/Ouwerkerk Vught

Lees meer 

Naar het nieuwsarchief

Bekijk onze video

Zorg voor uw kind in Vught

Kinderpraktijk Kapellaan/Ouwerkerk is gevestigd op de locatie Ouwerkerk, Maarten Trompstraat 32 in Vught. Op deze locatie kunnen kinderen van 0-17 jaar terecht voor een ruim zorgaanbod op het gebied van hun ontwikkeling. Onze therapeuten kijken met een brede blik naar de ontwikkeling van uw kind. In onze kinderpraktijk bieden wij:
 

  • Kinderfysiotherapie: motoriek, houding, bewegen, blessures, sport, sensorische prikkelverwerking / sensomotoriek
  • Kinderlogopedie: spraak, taal, stem, gehoor, mondgedrag en prikkelverwerking mondgebied
  • Manuele therapie, ook voor kinderen
  • Cogmed Werkgeheugentraining
  • Samenwerking met diverse kindzorgdisciplines op onze andere locaties zoals kindermanuele therapie, diëtetiek of weerbaarheidstraining.
  • Samenwerking met onze partners op de locatie Kapellaan zoals podotherapie Need4feet en Motio Osteopathie. 

Het kind centraal

In onze continu veranderende maatschappij veranderen ook de behoeften van kinderen en hun ouder(s). Wij spelen hierop in door het zorgaanbod steeds aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen. Hierbij vinden wij het belangrijk om nauw contact te onderhouden met ouder(s) en anderen die bij de zorg aan uw kind zijn betrokken. Zo kunnen wij zorg dragen voor een goede integratie in het dagelijks leven van uw kind.

Samen-
werken

Wij vinden het belangrijk om samen te werken, zowel binnen als buiten onze praktijk, waarbij wij beschikken over een uitgebreid netwerk van zorg- en welzijnsprofessionals. Als het nodig is zoeken wij samenwerking, omdat wij uw kind zo goed en breed mogelijk willen kunnen helpen. Dit doen wij uiteraard nooit zonder vooraf uw toestemming te vragen.

Kwaliteit & Kennis

Onze kindertherapeuten volgen de nieuwste ontwikkelingen in de zorg voor kinderen. Daarmee garanderen wij een goede en up-to-date zorg. Naast (interne) bijscholing en overleg schenken wij aandacht aan onderlinge afstemming, overdracht en kennisuitwisseling tussen de verschillende disciplines en werken wij transparant. Onze (kinder)praktijk beschikt over een eigen kwaliteitsteam.

Ons team

Bekijk ons hele team

Hulpvragen kind

Bekijk alle hulpvragen kind

De ontwikkeling van een kind loopt niet altijd vanzelf. Ons kinderteam is gespecialiseerd in de behandeling van functieproblemen en aandoeningen in de verschillende ontwikkelingsgebieden zoals: motoriek, sensomotoriek, schoolse vaardigheden, spraak, taal, mondgedrag en de sensorische informatieverwerking. Waar nodig werken onze kindertherapeuten samen in de behandeling. Hieronder vindt u voorbeelden van hulpvragen waarmee u met uw kind bij ons terecht kunt.
Afwijkend mondgedrag kind Motorische achterstand kind Schrijfproblemen Taalachterstand Voorkeurshouding baby Werkgeheugen (Sport) Blessures Lispelen en Slissen Prikkelverwerking / sensomotoriek