Therapie spanning baby

Onrust & spanning

Spanning en onrust baby of dreumes

Spanning en onrust bij een baby zijn voor ouder(s) goed te herkennen. Hoewel elke baby wel momenten van onrust en spanning laat zien, kan het ook zijn dat een baby veelvuldig onrustig is. Het kind zal veel huilen, overstrekken, gespannen zijn en de bewegingen zijn onrustig. Beweegonrust laat zich vaak zien als gefladder of gezwaai met de armpjes en beentjes. De baby kan door deze doorlopende onrust in een vicieuze cirkel terechtkomen, waardoor de spanning en onrust niet meer stopt en het doorbreken ervan lastig is.

 

Behandeling onrust en spanning bij baby of dreumes

Onze kinderfysiotherapeut met de specialisatie Sensorische Informatieverwerking zal altijd met een brede blik naar uw kind kijken en samen met u eventuele achterliggende factoren achterhalen. Verbetering van het welzijn van de baby wordt bereikt door het geven van adviezen op het gebied van hantering en houding, waarbij ook gekeken wordt naar de prikkelgevoeligheid van het kind.

 

Indien nodig kunnen wij ook de hulp inroepen van zorg- en welzijnsverleners binnen en buiten onze praktijk, zoals de osteopaat, manueel therapeut met specialisatie HCFS (voorheen KISS syndroom), kinder- of jeugdarts en wijkverpleegkundige van het consultatiebureau.
 


Naar boven


Contact
Kinderpraktijk Ouwerkerk
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2019 - Kinderpraktijk Ouwerkerk