Manuele therapie Vught

Manuele therapie

Manuele therapie brengt vaak snel verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van uw klachten

Manuele therapie bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught

De manueel therapeut en herstel van functie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in de functie van het bewegingsapparaat. Onder het bewegingsapparaat verstaan we de wervelkolom en de gewrichten die in armen en benen aanwezig zijn. De manier waarop je beweegt is voor iedereen uniek. Onder andere je looppatroon, houdingspatroon, je lichaamsbouw en de manier waarop je je lichaam belast, zijn hierop van invloed. Soms is de juiste balans in het lichaam verstoord, waardoor gewrichten niet goed meer functioneren of overbelast raken. Er ontstaan dan pijnklachten, soms in rust, soms juist bij het bewegen. De pijn kan lokaal (op de plaats waar de disbalans zich bevindt) voelbaar zijn. In andere gevallen ontstaat pijn op een andere plaats dan waar het daadwerkelijke bewegingsprobleem zich bevindt. Zo kun je bijvoorbeeld uitstralende pijn in je been voelen, terwijl de oorzaak van de pijn zich in de lage rug bevindt (referred pain). De manueel therapeut is specialist in het onderzoek, herstel én het in de toekomst voorkomen van de klachten die voortkomen uit de verstoorde balans van wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Wanneer manuele therapie

- Bij hoofdpijn, nekpijn of slechte beweeglijkheid van de wervelkolom

- Bij klachten aan schouder of nek die uitstralen naar de armen

- Borstpijn en ribpijn (klachten in het bovenste deel van de rug)

- Heupartrose

- Lage rugklachten of uitstralende pijn in de benen

- Sommige vormen van duizeligheid die ontstaan vanuit de nek

- Kaakklachten, soms in combinatie met nekklachten.

- Etc.

 

Behandeling door de manueel therapeut

De manueel therapeuten van Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught gaan zeer gericht te werk. Met onderzoekstechnieken wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten. Soms ontstaat nekpijn door een te grote beweeglijkheid (hypermobiliteit), in andere gevallen juist doordat er sprake is van slijtage of te hoge spierspanning. Soms gebruikt de manueel therapeut speciale technieken om uw beweeglijkheid te verbeteren. Dit worden manipulaties genoemd. Daarnaast geeft de manueel therapeut u advies en werkt met u aan herstel zodat de balans in uw bewegingsapparaat wordt hersteld.

Kwaliteit van de manuele therapie

Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught is lid van de specialistenvereniging NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie). Ons team met therapeuten is ervaren en werkt oa aan kwaliteitsbevordering door scholing en intercollegiaal overleg.

 

Woont u niet in Vught en bent u op zoek naar manuele therapie in Den Bosch, dan verwijzen wij u graag door naar onze partner Fysiotherapie Helftheuvel.


Naar boven


Ons team

Sjoerd Stegenga
Sjoerd Stegenga Fysiotherapeut - Manueel Therapeut - Praktijkhouder
Anita Hoskam
Anita Hoskam Fysiotherapeut - Manueel therapeut
Sonja Schemmekes-Jacobs
Sonja Schemmekes-Jacobs Fysiotherapeut - Manueel therapeut
Eline Knook
Eline Knook Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Dry Needling - Medical Taping
Bekijk ons hele team
Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught