Medical taping Vught

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept - ondersteuning van functie en herstel zonder beperking in bewegen....

Medical Taping Concept – de effectieve taping methode!

Het Medical Taping Concept wordt vaak herkend door het karakteristieke tape in felle kleuren. De gedachte achter het gebruik van het elastische tape is dat het belangrijk is om lichaamsbeweging en spieractiviteit te behouden om zo klachten te voorkomen of te genezen. De effectieve tapingmethode is afkomstig uit Japan en Korea, waar men zocht naar een methode om met behulp van tape het herstelproces te bespoedigen.

Afhankelijk van de techniek die de therapeut gebruikt en de plaats op het lichaam waar de tape wordt ingezet, kan het materiaal zo’n vier tot tien dagen blijven zitten. Het is mogelijk om met de tape te douchen. Doordat de tape ademt en vocht afvoert is de kans op huidirritatie klein.

Toepassing van Medical Taping

Hoewel medical taping vooral bekend is vanuit de sportwereld, is het toepassingsgebied veel breder. Vele soorten klachten kunnen worden behandeld met medical tape: ter ondersteuning van gewrichten, het op juiste wijze stimuleren van spieren of om meer of minder spanning in een spier te realiseren. Ook om zwelling te reduceren, gewrichten te ondersteunen, pijn te verminderen of houding te corrigeren, zetten de therapeuten van Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught, de veelzijdige methode in.


Naar boven


Ons team

Pieter Vromans
Pieter Vromans Fysiotherapeut - Manueel therapeut io - Dry Needling
Anita Hoskam
Anita Hoskam Fysiotherapeut - Manueel therapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught