Skillslab Reflexintegratie Kinderteam
  • Home
  • Reflexworkshop voor onze therapeuten

Reflexworkshop voor onze therapeuten

Een kijkje in de keuken van reflexintegratie in de behandeling van de motoriek

Skillslab Reflexintegratie voor onze therapeuten

Samenwerking en kennisoverdracht staan centraal in onze praktijken. Daarbij horen ook interne workshops en voorlichtingsbijeenkomsten, door ons vernoemd tot ‘Skillslab’. Iedere bijeenkomst staat een ander onderwerp uit ons vakgebied centraal.

 

Kinderfysiotherapeut Karin Thijssen - van onze locatie in Oss - volgde onlangs de cursus Dynamic & Postural Reflexpattern Integration (DPRI). Naar het Nederlands vertaald is dit: Reflexintegratie. Voor een deel van het kinderteam heeft zij op 6 mei 2019 een Skillslab verzorgd over reflexintegratie.

 
Karin ziet reflexintegratie als waardevolle aanvulling op de behandeling van de motoriek. Reflexen zijn aangelegd in ons brein om op een juiste manier te kunnen handelen en zorgen voor een automatische reactie of handeling van ons lichaam. Je reflexen zijn de basis tot het in beweging komen. Reflexen hebben dus invloed op de algehele motorische ontwikkeling van kinderen.

Iedereen is anders en dus ook ieders reflexen en ook de wijze waarop deze zijn aangelegd. Op het moment dat een reflex niet goed is geïntegreerd in je systeem, heeft dat invloed op je welzijn en ontwikkeling. Door bepaalde oefeningen en technieken kun je deze reflexen integreren. Resultaat is vaak het gevoel lekkerder in je vel te zitten en gemakkelijker te kunnen bewegen. Karin gebruikt deze techniek dan ook graag in haar behandeling.
 

Karin heeft in de workshop met haar collega’s 3 van de 21 reflexen besproken. Dit is het deel van de reflexen die grote invloed hebben op de motoriek van zowel kinderen als volwassenen. De therapeuten kregen zo een kijkje in de keuken van de reflexintegratie. Zelfs bij onze therapeuten viel aan reflexen nog het een en ander te integreren en te verbeteren. Dit was voor iedere therapeut zichtbaar en voelbaar. Heel bijzonder en enthousiasmerend!

Impressie skillslab therapeuten over Reflexintegratie

 

 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught

Fysiotherapie Kapellaan https://plus.google.com/+FysiotherapieKapellaanOuwerkerkVught
Kapellaan 38 Vught, Noord-Brabant 5261 CN Netherlands
Phone: 0736564796
Fysiotherapie Ouwekerk https://plus.google.com/u/0/b/100267117939257052178/100267117939257052178
Maarten Trompstraat 32 Vught, Noord-Brabant 5262 VM Netherlands
Phone: 0736564796