Sportfysiotherapie Vught

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is er voor elk niveau. Van recreant tot topsporter....

Sportfysiotherapie bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught

Sportfysiotherapie voor iedere sporter

Iedereen sport met een ander doel. De een loopt geregeld een rondje hard om zijn/haar conditie te verbeteren en de ander loopt geregeld om gewicht te verliezen.

Recreatieve sporters, beginnende sporters, wedstrijdsporters, getalenteerde sporters of topsporters, allen zijn welkom bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught.

Uitstekende faciliteiten

Sporters kunnen terecht op locatie Ouwerkerk. Onze praktijkvestiging daar is gevestigd in Sportcentrum Ouwerkerk. In het centrum maken wij gebruik van een individuele behandelruimte, maar ook van de fitnessfaciliteiten, zalen en het zwembad. Zo kan op ieder niveau en in iedere fase van herstel een passend behandelprogramma worden ingezet.

Sportfysiotherapie en meer

De sportfysiotherapeut onderscheidt zich duidelijk van de fysiotherapeut. Sportfysiotherapie is gericht op het voorlichten, genezen en preventief behandelen van sporters. Sporters vragen meer van hun lichaam. Op het lichaam van de sporter spelen vele malen grotere krachten in dan de krachten die we in het normale dagelijkse leven ervaren. Sporters voeren handelingen uit met explosiviteit en snelheid Het herstel is daardoor uitgebreider dan dat van een cliënt die gewone fysiotherapie nodig heeft. De sportfysiotherapeut heeft de benodigde kennis in huis. Zo laat onderzoek en praktijkervaring zien dat een actieve aanpak van een sportblessure, het herstel sterk kan bespoedigen. Ook een goed preventieprogramma leidt tot het  sterk verminderd optreden van blessures.

Betrokken in Vught

Natuurlijk is iedere sporter, los van niveau of type sport, welkom in de praktijk. In Vught is Marco Borst actief betrokken bij de begeleiding van het dames hockey hoofdklasseteam van MOP Vught. Daarnaast is de praktijk betrokken bij Tennisvereniging Wolfsbosch in Vught.

Vragen voor de sportfysiotherapeut

Sporters komen met uiteenlopende vragen bij de sportfysiotherapeut. Sommige mensen willen wel sporten of bewegen maar weten niet hoe en waar ze moeten beginnen. De sportfysiotherapeut helpt dan het sporten op niveau op te starten.

Soms is het door ziekte lange tijd niet mogelijk geweest om te sporten. De sportfysiotherapeut werkt dan aan het op een gezonde manier opbouwen van bewegen.

Veel sporters willen steeds beter presteren: sneller rennen, meer scoren, langere afstanden fietsen, sterker zijn in de verdediging. Er is dan een combinatie nodig van: techniek, kracht, lenigheid, snelheid, reactievermogen en uithoudingsvermogen. Ook hierin kunnen we je adviseren en begeleiden om zo tot betere prestaties te komen en de kans op blessures te verminderen.

Voel je bij de service ‘iets in de schouder’ of zwik je vaak door je enkel? Bij klachten tijdens het sporten is de sportfysiotherapeut de aangewezen persoon voor begeleiding. Bij blessures analyseert de sportfysiotherapeut de toedracht nauwkeurig en bekijkt de mogelijkheden voor behandeling. Daar waar nodig of mogelijk wordt gebruik gemaakt van interne diagnostiek zoals echografie, of verwezen naar sportarts of andere medicus. De sportfysiotherapeut adviseert over mogelijkheden om zo fit mogelijk te blijven en start waar mogelijk revalidatie. De behandeling is sportgericht en volgt de ontwikkelingen op wetenschappelijk sportmedisch niveau. Indien inzet van een interne discipline (bijvoorbeeld manuele therapie, oefentherapie cesar of bekkenfysiotherapie) het herstel kan bevorderen, wordt hiermee samengewerkt. Is er intern geen specialist aanwezig, dan zullen wij ons netwerk inzetten om de expertise extern te betrekken. Uiteraard gebeurt dan altijd in overleg met u.

 

Vughtse Mixed Hockeyclub MOP

Sportfysiotherapeut Marco Borst is intensief betrokken bij de (hoofdklasse)teams van de Vughtse Hockeyclub MOP.

Tennisvereniging Wolfsbosch Vught

Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught is betrokken bij Tennisvereniging Wolfsbosch in Vught


Naar boven

Bel mij terugOns team

Marco Borst
Marco Borst Fysiotherapeut - Sportfysiotherapeut - Echografist - EPTE

Bekijk ons hele team
Fysiotherapie Kapellaan https://plus.google.com/+FysiotherapieKapellaanOuwerkerkVught
Kapellaan 38 Vught, Noord-Brabant 5261 CN Netherlands
Phone: 0736564796
Fysiotherapie Ouwekerk https://plus.google.com/u/0/b/100267117939257052178/100267117939257052178
Maarten Trompstraat 32 Vught, Noord-Brabant 5262 VM Netherlands
Phone: 0736564796