Sportfysiotherapie Vught

Sportgerichte fysiotherapie

De sport(gerichte) fysiotherapeut is er voor elk niveau. Van recreant tot topsporter....

Sportgerichte fysiotherapie bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught.
Voor iedere sporter.

Iedereen sport met een ander doel. De een loopt geregeld een rondje hard om zijn/haar conditie te verbeteren en de ander loopt geregeld om gewicht te verliezen. Recreatieve sporters, beginnende sporters, wedstrijdsporters, getalenteerde sporters of topsporters, allen zijn welkom bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught.

Uitstekende faciliteiten

Sporters kunnen terecht op locatie Ouwerkerk. Onze praktijkvestiging daar is gevestigd in Sportcentrum Ouwerkerk. In het centrum maken wij gebruik van een individuele behandelruimte, maar ook van de fitnessfaciliteiten, zalen en het zwembad. Zo kan op ieder niveau en in iedere fase van herstel een passend behandelprogramma worden ingezet.

Sportgerichte fysiotherapie en meer

Sport(gerichte) fysiotherapie is gericht op het voorlichten, genezen en preventief behandelen van sporters. Sporters vragen meer van hun lichaam. Op het lichaam van de sporter spelen vele malen grotere krachten in dan de krachten die we in het normale dagelijkse leven ervaren. Sporters voeren handelingen uit met explosiviteit en snelheid. De sportfysiotherapeut heeft de benodigde kennis in huis. Zo laat onderzoek en praktijkervaring zien dat een actieve aanpak van een sportblessure, het herstel sterk kan bespoedigen. Ook een goed preventieprogramma leidt tot het  sterk verminderd optreden van blessures.

Sportvragen voor de fysiotherapeut

Sporters komen met uiteenlopende vragen bij de fysiotherapeut. Sommige mensen willen wel sporten of bewegen maar weten niet hoe en waar ze moeten beginnen. De fysiotherapeut helpt dan het sporten op niveau op te starten. Soms is het door ziekte lange tijd niet mogelijk geweest om te sporten. De fysiotherapeut werkt dan aan het op een gezonde manier opbouwen van bewegen.
 

Veel sporters willen steeds beter presteren: sneller rennen, meer scoren, langere afstanden fietsen, sterker zijn in de verdediging. Er is dan een combinatie nodig van: techniek, kracht, lenigheid, snelheid, reactievermogen en uithoudingsvermogen. Ook hierin kunnen we je adviseren en begeleiden om zo tot betere prestaties te komen en de kans op blessures te verminderen.
 

Voel je bij de service ‘iets in de schouder’ of zwik je vaak door je enkel? Bij klachten tijdens het sporten is de sport(gerichte) fysiotherapeut de aangewezen persoon voor begeleiding. Bij blessures analyseert de fysiotherapeut de toedracht nauwkeurig en bekijkt de mogelijkheden voor behandeling. Daar waar nodig of mogelijk wordt gebruik gemaakt van interne diagnostiek zoals echografie, of verwezen naar sportarts of andere medicus. De fysiotherapeut adviseert over mogelijkheden om zo fit mogelijk te blijven en start waar mogelijk revalidatie. De behandeling is sportgericht en volgt de ontwikkelingen op wetenschappelijk sportmedisch niveau. Indien inzet van een interne discipline (bijvoorbeeld manuele therapie, oefentherapie cesar of bekkenfysiotherapie) het herstel kan bevorderen, wordt hiermee samengewerkt. Is er intern geen specialist aanwezig, dan zullen wij ons netwerk inzetten om de expertise extern te betrekken. Uiteraard gebeurt dat altijd in overleg met u.

 


Naar boven


Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught