Wat is ergotherapie

"Door mijn rugklachten is lang staan geen doen! De ergotherapeut adviseerde mij mijn strijkstoel te gebruiken. Nu kook ik zittend!" Mw. T. van Rooij

Activiteiten weer zelfstandig uitvoeren

De ergotherapeut richt zich op het dagelijks handelen. Dat wil zeggen dat ergotherapie wordt ingezet als activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan niet meer (volledig) lukken. Voorbeelden van dit soort activiteiten zijn eten, boodschappen doen, telefoneren, opstaan, fietsen, (huishoudelijk) werk, hobby’s of autorijden. Als dit soort activiteiten niet goed meer lukken, heeft dit vaak grote invloed op de kwaliteit van iemands leven. De ergotherapeut van Ergotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught zoekt met u en eventueel de omgeving naar geschikte oplossingen om de gewenste taken zo goed en prettig mogelijk uit te voeren. Voor welke oplossing gekozen wordt hangt geheel af van uw wensen, mogelijkheden en de situatie.

Een breed werkterrein!

Veel mensen denken bij ergotherapie aan ‘hulpmiddelen’, praktische middelen waarmee taken eenvoudiger worden uitgevoerd. De ergotherapeut van Ergotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught is inderdaad specialist t.a.v. het gebruik van hulpmiddelen, maar doet veel meer. Denkt u aan het aanpassen van werkplek, badkamer of keuken of het verzorgen van de aanvraag hiervoor. Of begeleiding bij het maken van een passende planning wanneer als gevolg van ziekte snel vermoeidheid optreedt. Een andere mogelijkheid is scootmobieltraining of training in het uitvoeren van transfers voor verzorgenden.


Naar boven

Bel mij terugFysiotherapie Kapellaan https://plus.google.com/+FysiotherapieKapellaanOuwerkerkVught
Kapellaan 38 Vught, Noord-Brabant 5261 CN Netherlands
Phone: 0736564796
Fysiotherapie Ouwekerk https://plus.google.com/u/0/b/100267117939257052178/100267117939257052178
Maarten Trompstraat 32 Vught, Noord-Brabant 5262 VM Netherlands
Phone: 0736564796