Wat is ergotherapie

"Door mijn rugklachten is lang staan geen doen! De ergotherapeut adviseerde mij mijn strijkstoel te gebruiken. Nu kook ik zittend!" Mw. T. van Rooij

Activiteiten weer zelfstandig uitvoeren

De ergotherapeut richt zich op het dagelijks handelen. Dat wil zeggen dat ergotherapie wordt ingezet als activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan niet meer (volledig) lukken. Voorbeelden van dit soort activiteiten zijn eten, boodschappen doen, telefoneren, opstaan, fietsen, (huishoudelijk) werk, hobby’s of autorijden. Als dit soort activiteiten niet goed meer lukken, heeft dit vaak grote invloed op de kwaliteit van iemands leven. De ergotherapeut van Ergotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught zoekt met u en eventueel de omgeving naar geschikte oplossingen om de gewenste taken zo goed en prettig mogelijk uit te voeren. Voor welke oplossing gekozen wordt hangt geheel af van uw wensen, mogelijkheden en de situatie.

Een breed werkterrein!

Veel mensen denken bij ergotherapie aan ‘hulpmiddelen’, praktische middelen waarmee taken eenvoudiger worden uitgevoerd. De ergotherapeut van Ergotherapie Kapellaan / Ouwerkerk Vught is inderdaad specialist t.a.v. het gebruik van hulpmiddelen, maar doet veel meer. Denkt u aan het aanpassen van werkplek, badkamer of keuken of het verzorgen van de aanvraag hiervoor. Of begeleiding bij het maken van een passende planning wanneer als gevolg van ziekte snel vermoeidheid optreedt. Een andere mogelijkheid is scootmobieltraining of training in het uitvoeren van transfers voor verzorgenden.


Naar boven


Ons team

Tess Sanders
Tess Sanders Ergotherapeut - Handtherapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Fysiotherapie Kapellaan Vught
Kapellaan 38
5261 CN Vught

Fysiotherapie Ouwerkerk Vught
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught


073-6564796

info@kapellaan.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Fysiotherapie Kapellaan Vught